Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Japonsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Japonsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Japonsko.

Posvátná hora Fudži

Posvátná hora Fudži

Na ostrově Honšú se západně od Tokia zvedá nejvyšší japonská hora Fudži, někdy též Fudžisan, vysoká 3776 metrů nad mořem. Dodnes je považována za stále aktivní sopku, avšak s malou pravděpodobností další erupce. Její zasněžený vrchol je typickou kulisou japonského hlavního města.

celý článek

 

Kjóto - chrám Nanzendži (Nanzen-ji)

Kjóto - chrám Nanzendži (Nanzen-ji)

Kjótský chrám Nanzendži (Nanzen-ji) pocházející ze 13. století je jedním ze slavných míst japonského buddhismu. Tento typický zenový chrám patří sektě „Rinzai“, již od roku 1386 je středobodem dějin japonského zenbuddhismu.

celý článek

 

Japonsko, země vycházejícího slunce

Japonsko, země vycházejícího slunce

Je začátek května a opět se vydávám na cestu po světě, tentokrát na infocestu do Japonska. Čeká nás Tokio, národní park Nikko, Osaka, Hirošima, Kjóto i jízda legendárním rychlovlakem šinkansenem.

celý článek

 

Hrad Himedži

Hrad Himedži

Hrad Himedži situovaný na západě ostrova Honšú byl postaven na konci 13. století a dnes je jednou z nejzachovalejších středověkých památek v Japonsku. V roce 1993 byl zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO a stal se zároveň japonským Národním kulturním pokladem.

celý článek

 

Národní park Akan

Národní park Akan

Na severovýchodě japonského ostrova Hokkaidó se na ploše 905 km2 rozkládá Národní park Akan, který každého návštěvníka očaruje svou jedinečně zachovalou a krásnou přírodou. Vděčí za to mnoha omezením, která musí turisté v parku dodržovat, aby se tento jedinečný kout země podařilo uchovat v nezměněné podobě i pro další generace.

celý článek

 

Nikkó – město slunečního jasu

Nikkó – město slunečního jasu

Jedno japonské přísloví praví: „Dokud neuvidíš Nikkó, nevíš, co je krásné“, a s tím nelze jinak, než souhlasit. Toto nádherné město leží v horách prefektury Točigi, na severu ostrova Honšú. Pyšní se mnohasetletou historií, úchvatnými památkami i krásnou okolní přírodou. Stalo se tak oblíbeným cílem nejen japonských turistů.

celý článek

 

Nara – japonský symbol klidu

Nara – japonský symbol klidu

Na západě japonského ostrova Honšú, který je považován za kulturní srdce země, se rozkládá pohodové a klidné město Nara. Bylo založeno v roce 710 za vlády císaře Kammu a od svého založení až do roku 784 bylo hlavním městem celé země. Dnes je ozdobou nížiny Jamato a jedním z nejúchvatnějších měst v Asii.

celý článek

 

Tokijské národní muzeum

Tokijské národní muzeum

Na severovýchodě tokijského parku Ueno se nachází Tokijské národní muzeum, které největším a nejnavštěvovanějším muzeem na světě. Máte možnost se v něm seznámit jak s dávnou japonskou kulturou a uměním, tak i s moderní architekturou.

celý článek

 

Okajama

Okajama

V regionu Čúgoku na západě japonského ostrova Honšú se rozkládá město Okajama, které bylo kdysi centrem celé oblasti a vládl zde mocný feudální rod Ikedů. Dnes je Okajama rušným moderním městem hojně navštěvovaným především domácími turisty.

celý článek

 

Kanazawa – město se silnou kulturní identitou

Kanazawa – město se silnou kulturní identitou

Kanazawa rozkládající se v oblasti středního Honšú byla v minulosti jedním z nejbohatších japonských měst. Jde také o jedno z mála velkých měst, které nebylo při bombardování Japonska během druhé světové války zničeno. Dnes je tak velkým moderním městem, ve kterém se podařilo dochovat množství architektonických památek.

celý článek

 

Atomové dědictví Hirošimy

Atomové dědictví Hirošimy

Při vyslovení názvu japonského města Hirošima, ležícím na západě ostrova Honšú, ještě dnes běhá mnoha lidem mráz po zádech. Do povědomí celého světa vešlo kvůli tragické události, jež se odehrála během 2. světové války. Dne 6. srpna 1945 byla na město bombardovacím letounem B29 svržena první atomová bomba na světě.

celý článek

 

Nagasaki – obhájce světového míru

Nagasaki – obhájce světového míru

Japonské přístavní město Nagasaki, které postihl stejně tragický osud jako Hirošimu, jako zázrakem po válce povstalo z popela a proměnilo v jedno z nejvíce kosmopolitních a nejosobitějších měst v Japonsku. Je také hlavním městem stejnojmenné prefektury.

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Japonsko

Poznávací zájezdy do Japonska za bezkonkurenční ceny.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko