Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Národní park Čičibu Tama

Severně od hlavního japonského města Tokia se rozkládá Národní park Čičibu Tama, který se vyznačuje krásnou nedotčenou přírodou, nízkým pohořím, údolími, lesy, bohatými tradicemi a výskytem četných druhů divoké zvěře. I když se nachází v poměrně odlehlém regionu, stává se častým cílem výletníků z celého světa.

Území národního parku se táhne od úzkého údolí Okutamy na jihu až k pánvi v okolí města Čičibu na severu. Park se dělí na dvě části, které jsou od sebe odděleny horami, jež jsou protnuty jen několika turistickými stezkami. Do parku se pohodlně dostanete vlakem nebo autobusem.  Železniční tratě na území parku vedou k několika lokalitám, přesto převažuje autobusová doprava.

Až do počátku 20. století byla oblast kolem Čičibu známá produkcí hedvábí. Dnes ji lidé znají spíše jako dějiště nejrůznějších barvitých slavností a také díky poutní cestě, jež spojuje 33 chrámů bohyně Kannon. Na severu parku protíná řeka Arakawa krajinu Nagatoru, podél jejího toku se vyskytují vzácné útvary z krystalické břidlice.

V blízkosti údolí Okutama se tyčí hora Mitake, na jejímž vrcholku byla vybudována svatyně. Ke svatyni se můžete dostat pomocí lanovky, nebo samozřejmě také pěšky. Hora Mitake je se svou výškou 929 metrů nad mořem ideálním cílem pěších výletů.  V národním parku Čičibu Tama nevynechejte prohlídku krápníkových jeskyní v Nippaře, která leží severozápadně od Okutamy.

Pokud se z národního parku vydáte po trati Keio směrem na jih, dorazíte až k hoře Takao. Hora Takao, nebo též Takaosan je nejvyšším vrcholem hustě zalesněného pohoří a po více než 1000 let je uctívána jako posvátná hora. Na její vrchol vede šest turistických stezek, které jsou lemovány osamocenými kamennými soškami božstev Jizo v červených pletených čepičkách. Těsně pod vrcholem byly vystavěny malé dřevěné chrámy a jeden větší chrám Yakuoin. V něm se můžete pomodlit k šinto-budhistickému bohovi Tengu s dlouhým nosem, který vám údajně přinese štěstí.

Z vrcholu hory se naskýtají ohromující výhledy na Tokio a horu Fudži, kterou máte při dobré viditelnosti doslova nadosah ruky. Nevýhodou tohoto místa, je jeho blízkost s hlavním městem. Za hezkého počasí se totiž na vrcholu Takao mačká hlava na hlavě. Hora je totiž oblíbeným výletním cílem základních škol, dětmi se to zde proto často jen hemží.

- jap -

Předchozí články z Japonska:
Kjóto - chrám Tódži
Do Takajamy na saké
Beppu – cesta do „pekel“
Fukuoka – brána do Japonska
Kóbe

Článek byl zobrazen 5 091 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Japonsko

Poznávací zájezdy do Japonska za bezkonkurenční ceny.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko