Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okajama

V regionu Čúgoku  na západě japonského ostrova Honšú se rozkládá město Okajama, které bylo kdysi centrem celé oblasti a vládl zde mocný feudální rod Ikedů. Dnes je Okajama rušným moderním městem hojně navštěvovaným především domácími turisty.

Turisté sem přijíždějí obdivovat zejména 9 km dlouhý most Seto óhaši, jež spojuje Okajamu s ostrovem Šikoku. Samotné město se může pochlubit slavnou zahradou Korakuen, která je považována za jednu ze tří nejkrásnějších zahrad Japonska.  Byla založena Okedou Cunamasem a dokončení se dočkala roku 1700. Jde o klasickou zahradu určenou k procházkám, její výjimečnost je však v rozlehlých trávnících, které ji doplňují. Zahrada se skládá ze tří částí, kromě čajovníkových keřů zde narazíte na borovice, slivoně, sakury a bambusy. Zdejší jezírko napájené malými říčkami je překlenuto půvabným červeným mostkem.

Nedaleký hrad pocházející z 16. století byl včleněn do celkové zahradní kompozice tak, že vypadá jako klasický prvek japonských zahrad. Okajamský hrad díky svým černým zdem obdržel přídomek „havraní“. Během druhé světové války byl těžce poničen, v 60. letech minulého století se však dočkal rekonstrukce, která mu navrátila jeho původní vzhled.

Interiéry hradu uchovávají autentické dobové kolekce asijských krytých nosítek – tzv. palankýnů, samurajských helmic, mečů a podobných artefaktů. Návštěvníci se mohou výtahem dopravit do čtyřpatrové věže, ze které se naskýtá nádherný výhled do okolí. U řeky pod hradem je možné si zase pronajmout loďku ve tvaru labutě a vydat se na romantickou plavbu po okolí. Jižně od hradu se nachází Hajašibarovo muzeum umění, kde jsou uloženy další předměty patřící rodině Ikedů. Jde zejména o brnění, meče, keramické a lakované výrobky či znamenitou sbírku kostýmů pro japonské divadlo „nó“.


Autor: tataquax

Na severovýchodě města můžete navštívit Orientální muzeum, které návštěvníky seznamuje s tím, jak se umění Blízkého východu dostalo po hedvábné stezce až do Japonska, kde následně ovlivnilo místní umělce. Nedaleké Muzeum umění prefektury Okajama uchovává zajímavou sbírku japonských obrazů převážně z 20. století. K vidění jsou však také díla mnohých starších umělců, včetně mistra Seššúa, který žil v 15. století.

- jap -

Předchozí články z Japonska:
Kanazawa – město se silnou kulturní identitou
Atomové dědictví Hirošimi
Posvátná hora Fudži
Nagasaki - obhájce světového míru
Národní park Čičibu Tama

Článek byl zobrazen 4 725 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Japonsko

Poznávací zájezdy do Japonska za bezkonkurenční ceny.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko