Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Japonsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Japonsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Japonsko.

Národní park Čičibu Tama

Národní park Čičibu Tama

Severně od hlavního japonského města Tokia se rozkládá Národní park Čičibu Tama, který se vyznačuje krásnou nedotčenou přírodou, nízkým pohořím, údolími, lesy, bohatými tradicemi a výskytem četných druhů divoké zvěře. I když se nachází v poměrně odlehlém regionu, stává se častým cílem výletníků z celého světa.

celý článek

 

Kjóto - chrám Tódži

Kjóto - chrám Tódži

Mezi nejvýznamnější památky japonského města Kjóto patří starobylý chrám Tódži, který sice není tak nablýskaný jako ostatní kjótské chrámy, může se však pochlubit bohatou historií a kulturním významem. Navíc jeho 55 metrů vysoká pagoda je nejvyšší dřevěnou věží v Japonsku.

celý článek

 

Do Takajamy na saké

Do Takajamy na saké

Ospalé horské městečko Takajama se nachází ve střední části japonského ostrova Honšú. Má svůj osobitý charakter a je zajímavé především tím, že se zde v poměrně velkém počtu podařilo zachovat původní malé dřevěné domky z období Edo. Celé město je tak jakýmsi skanzenem pod širým nebem.

celý článek

 

Beppu – cesta do „pekel“

Beppu – cesta do „pekel“

Na poklidném jihu japonského ostrova Kjúšú se v prefektuře Óita nachází město Beppu, které je díky velkému množství horkých pramenů považováno za hlavní lázeňské centrum Japonska. Každoročně do tohoto 120 tisícového města zavítá kolem 12 milionů návštěvníků.

celý článek

 

Fukuoka – brána do Japonska

Fukuoka – brána do Japonska

Fukuoka je největším městem na japonském ostrově Kjúšú a hlavním městem stejnojmenné prefektury. O tomto neobyčejně moderním městě by se dalo říct, že je vstupní branou na jih Japonska. S průměrným věkem 38,6 let je Fukuoka také druhým „nejmladším“ a nejrychleji se rozrůstajícím městem v celé zemi.

celý článek

 

Kóbe

Kóbe

Na západě japonského ostrova Honšú se nachází město Kóbe, které je hlavním městem prefektury Hjógo a patří mezi nejdůležitější přístavy v zemi. Přestože město v minulosti utrpělo řadu těžkých ran, pokaždé se dokázalo znovu vzpamatovat. Dnes je Kóbe moderním a pulzujícím městem, jehož centrum je proslulé rušným nočním životem.

celý článek

 

Kamakura – centrum japonského buddhismu

Kamakura – centrum japonského buddhismu

Na ostrově Honšú se asi 50 km jihovýchodně od hlavního města Tokia rozkládá městečko Kamakura, které hrálo důležitou roli v dějinách Japonska. Jelikož se zde nachází hodně památek souvisejících s buddhismem, je město vyhledáváno turisty z celého světa.

celý článek

 

Chrámové město Kjóto

Chrámové město Kjóto

Na západě ostrova Honšú se uprostřed hor rozkládá město Kjóto, které je považováno za kulturní centrum Japonska. Patří mezi nejlépe dochovaná japonská města ukrývající množství buddhistických chrámů, šintoistických svatyň, paláců a zahrad. Při cestě do Japonska byste návštěvu Kjóta rozhodně neměli vynechat – připravili byste se totiž o jedinečný kulturní zážitek.

celý článek

 

Ósaka – metropole gurmánů

Ósaka – metropole gurmánů

Ósaka je třetím největším japonským městem a také jeho důležitým obchodním centrem. Nachází se na ostrově Honšú a je jednou ze 47 prefektur Japonska. Proslavila se nejen zdejší chutnou a gurmány vyhledávanou kuchyní, vynalezením instantních nudlí, ale také jako město zločineckých organizací a centrum moderní jakuzy.

celý článek

 

Jokohama

Jokohama

Na japonském ostrově Honšú se rozkládá druhé největší město Jokohama, které je významným centrem obchodu, námořní dopravy a zahraničních styků. Až do poloviny 19. století zde stávala jen malá a bezvýznamná rybářská vesnička, která se postupem času přeměnila na moderní a pulzující metropoli s největším přístavem v Japonsku.

celý článek

 

Tokio – noční můra Evropanů

Tokio – noční můra Evropanů

Na březích řeky Sumida se rozkládá hlavní město Japonska, které je zároveň také největším městem v zemi. Leží na ostrově Honšú a jeho břehy omývají vody Tokijského zálivu. Návštěva tohoto města je pro každého Evropana nezapomenutelným zážitkem. Tokio je totiž nepopsatelně obrovské, zaplavené mrakodrapy, neóny a milióny lidí.

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Japonsko

Poznávací zájezdy do Japonska za bezkonkurenční ceny.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko